Темата не се ли казваше "как и кога спряхте да пафкате", а не "искам, или май не искам, или не мога да ги спра, пък и смисъл засега не виждам..."?
Спрях да пуша средата на август, лето 2009-то. Първо да кажа, че никога не съм била страстна пушачка. Зимата не ми се пуши, лятото пък много. Ту ги отказвам, ту пак пропушвам, така съм била винаги. А пропушвам от глупотия струва ми се.
Та миналата година въпросния ден, в който се отказах беше горещ, зноен. Аз бях с ужасяващ махмурлук, хлопаше ми сърцето, цепеше ме тиквата, трепереха ми крайниците, устата ми напукана и пресъхнала... Ставам, не ми се яде, не ми се пие. Вдигам телефона да се чуя с едно ново гадже и паля гадна, смръдлива цигара от която ми се разхлопва сърцето още повече. Сядам на бара и ми се вие свят, но цигарата я смуча. И пича ме пита "а защо всъщност пушиш?". Е, не е грандиозно събитие и историята на века, ама наистина защо пушех не се бях питала и отговор на практика нямах. Измънках нещо и като затворих телефона просто хвърлих цигарите и тва беше. 2-3 дни ми беше терсене, пробвах на няколко пъти да си пална една, ей тъй с питието, но ми ставаше гадно. През тези 10 месеца, в които се водя непушач съм изпушила 2-3 цигари до половината. Само веднъж ми се услади тютюна, но знаех, че ако продължа това удоволствие ще бъде заместено просто от навика да паля.
Сега нямам желание да пуша, но по-важното е, че нямам и намерение, и вярвам, че волята ми е достатъчно силна. И аз като повечето от вас не желая да воня, не желая да харча състояние за отровата, не желая да си съсипвам здравето.
Сегашния ми приятел, когато се запознахме, пушеше като отвинтен комин. Смрад и гадост. От сутрин до вечер не съм спирала да му пиля над главата и май това го отказа и него, макар че той си мисли, че го е направил от любов към мен.

Сега продължавам да пиля. Купува си пурети и пури моля ви се! Какво да го правя, кажете?